Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro Bhutan velký Ve Švédsku už ve velké části provozoven Cards only. Ale tu beru jako hodně vyspělou zemi

3 2
možnosti

Ve Svedsku uz skoro vsude. Cash berou (a ne zrovna moc ochotne) jenom v "supermarketovych" obchodech s potravinami, v kadernictvich vlastnenych cizinci (vetsinou z Blizkeho Vychodu) i kdyz i oni prijimaji platby pres SWISH (asi svedska obdoba ceske QR platby s okamzitym prevodem a potvrzenim prevodu na ucet prijemce), SWISH uz maji i babky na trzich, jinak i vetsina malych obchodu krome hotovosti prijima i platby pres svedsky SWISH, takze hotovosti prakticky netreba, i kdyz vladni organizace doporucuji obcanstvu mit v zaloze bankovky mensich hodnot pro pripad krize, ovsem to se lip rekne nez udela, k bankovkam nizsich hodnot uz se clovek spatne dostava, vetsina bank uz s hotovosti nepracuje, takze jedine bankomat a tam taky bankovky nizsich hodnot k mani nejsou. V autobusech, jak mistnich, tak i dalkovych, zadna hatovost, platby bud aplikaci a nebo bankovni kartou.

3 0
možnosti

Jo jo, máte pravdu, Švédsko je progresivní země ve všem. I v přijímání uprchlíků a proto je dnes kdysi absolutně bezpečné Švédsko nejnebezpečnější zemí Evropy. A stejně dopadnou s tím bezbřehým bezhotovostním placením

0 1
možnosti

Stejná zkušenost s Norskem - 14 dní na služebce, všude jsem platila kartou, hotovost jsem vůbec neměnila. A to už je, myslím, sedm let... Předpokládám, že od té doby pokročili.

2 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3013x
Viděla jsem kus světa, konflikty, války, nespravedlnost, obrovské lidské utrpení. Proč tedy věřím v dobro? Protože se s ním každý den setkávám!

Seznam rubrik