Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

V Africe se bojovalo odjakživa, kmenové války, náboženské války nebo jen války proto, že všechnu práci odřely ženy a muži se doma nudili. Násilí tam bylo všudypřítomné a lidský život neměl zas tak velkou cenu. Relativní klid přišel až s kolonialismem, s výjimkou šíleného belgického krále se kolonialisté chovali k domácímu obyvatelstvu tak, jaký byl tehdy obecný stav takzvaných lidských práv. Jenže potom Sověti, za vydatného přispění západní levicové inteligence, vyhlásili boj proti kolonialismu a všechno šlo do kytek. A teď opět pomatení levičáci hlásají, že musíme pomáhat chudákům Afričanům a ještě si při tom sypat popel na hlavu. Africe nepomůže ani OSN ani milion charotativních koncertů.

3 0
možnosti

Hlavně bychom měli dbát, abychom si nezavlekli africké války do Evropy.

Zatím se zdá, že nezvaní hosté si své války přinášejí a budou pokračovat.

0 0
možnosti
MK

Nějak v tom výčtu skutečností se Vám, vážená autorko, vytratily příčiny válek v Africe. Např. v Jemenu, kde jsou v současnosti ztráty na životech včetně dětí největší, je to střet dvou islámských větví - sunnitů a šiítů. Ale i jinde je islám v akci. Když k tomu připočtete kmenovou nevraživost, je to dost tragické.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji za poučení. Až doteď jsem netušila, že Jemen leží v Africe :-)

0 0
možnosti
JP

J92a75n 35P40r30á27š95e50k

14. 1. 2019 15:58

“Kdyby moji synové nechtěli války, žádné by nebyly.“

Gutle (Schnapper) Rothschild

1 0
možnosti
BH

Jelikož největší nebezpečí pro budoucnost lidstva je přelidnění, tak neustálé protěžování chudáků dětí z rozvrácených zemí vyznávajících zcela odlišné hodnoty nebude zrovna nejmoudřejší...

4 0
možnosti
JS

Děkuji za zprávu, trochu se při čtení stydím

1 0
možnosti
DK

To je jen konstatování daného stavu...kdy OSN a jemu podobní ze své výše vydávají jen přiblblá prohlášení, ale neřeší nic. V podstatě je lidí moc (hlavně v Africe)a neřeší se základní: antikoncepce, přijatelné zdroje obživy pro stávající, vzdělání. Bohužel nikdo jim nepomůže, pokud nezačnou sami u sebe....

5 0
možnosti
Foto

V tom bohužel nemáte pravdu. Porodnost v rozvojových zemích trvale a významně klesá, mj. i zásluhou dlouhodobých programů OSN. Zatímco v roce 1950 byla průměrná světová fertilita 4,97, v roce 2010 to bylo pouze 2,5 narozených dětí na 1 ženu. Přesné údaje můžete nalézt např. zde: https://ourworldindata.org/fertility/

I v takových zemích, jako je například Rwanda, se porodnost snížila z 7,1 dětí na ženu v období let 1950 – 1955 na současných 4,46 dětí na ženu (2016). Mezi hlavní příčiny populační krize patří celosvětový pokles specifických měr úmrtnosti populace, vedoucí k prodlužování naděje dožití a tím k častějšímu dožívání se vyššího a vysokého věku. Je ale jednodušší jen opakovat běžné fráze, než si sám něco zjistit.

0 3
možnosti

Hm, to máte smůlu a pokrčím rameny. Tolik lidí, chytřejších a mocnějších než Vy, se pokoušelo s válkami něco udělat. Pohořeli krutým způsobem.

4 0
možnosti
Foto

To, co říkáte, zní přesvědčivě. Ve skutečnosti se od 2. světové války eskalaci řady konfliktů zabránit PODAŘILO. A kdyby počátkem 30. let světové společenství tušilo, co německo-italská vlna nacionalismu způsobí, situace nejspíš nemusela dojít tak daleko. Tehdy si to ale nikdo nedokázat představit (a později připustit). Jenže my tu historickou zkušenost MÁME. Lidský život by měl být tou nejvyšší hodnotou. Pokud připustíme lidový názor, který ostatně zaznívá i zde, že kromě nás existují podlidé, které je nutné kastrovat a plošně „redukovat“, tak naše děti opravdu nic hezkého nečeká. Historie se opakuje, ale nikdy ne úplně stejně. Budoucí konflikty mohou být ještě mnohem hrozivější než ty, co už známe. Je to nevyhnutelný osud? Nebo je ještě možnost to zvrátit? Chci věřit tomu druhému.

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3013x
Viděla jsem kus světa, konflikty, války, nespravedlnost, obrovské lidské utrpení. Proč tedy věřím v dobro? Protože se s ním každý den setkávám!

Seznam rubrik